Doorgaan naar hoofdcontent

Bankstel reinigen

Bankstel reinigen!


Meubels reinigen aan huis reinigt uw bankstel, matras, eetkamerstoelen of op zakelijk vlak bureaustoelen en tapijten.

Hoe maak je een stoffen bank schoon?

Stoffen banken zien er geweldig uit en kunnen bijzonder gezellig zijn. Ze kunnen ook een grote nachtmerrie zijn als het gaat om schoonmaken. Morsen zal af en toe dan ook zeker gebeuren en tenzij je je bank wilt versieren met die mooie plastic hoezen, moet je weten hoe je een stoffen bank schoonmaakt.

Herstel de lounge-waardige status van je bank met behulp van enkele handige how-to's.


Maar eerst ... Kijk voordat je schoonmaakt

Er zijn een paar factoren waarmee u rekening moet houden bij het bepalen hoe u een stoffen bank op de juiste manier kunt reinigen.

1. U moet de instructies van uw fabrikant raadplegen:

Controleer altijd de reinigingsinstructies van de fabrikant voordat u probeert vlekken van uw bank te verwijderen of uw bank op te frissen. Als u dit niet doet, kan uw garantie ongeldig worden of uw bank volledig verpesten.

2. De tags kunnen veel schoonmaakvragen beantwoorden:

Als u de instructies van de fabrikant niet kunt vinden, maak u dan geen zorgen. Er zou een tag op je bankkussens moeten staan ​​die je aanwijzingen geeft over belangrijke feiten, zoals of het materiaal in water oplosbaar is. Houd er rekening mee dat de ene kant van de tag kan worden gebruikt voor het reinigen van de bankhoes, terwijl de andere informatie geeft voor het wassen van de kussens zelf. Zorg ervoor dat je naar de juiste tag kijkt voordat je opschoont.

3. Als je een schoonmaaktag goed leest, kun je veel verdriet besparen:

Meestal vindt u een van de vier letters op het schoonmaaklabel van uw bank. Dit is wat elk betekent:

W - U kunt dit materiaal met water reinigen.
S - Geen water. U moet een speciale reiniger op oplosmiddelbasis kopen.
WS - U kunt water of een reinigingsmiddel op basis van oplosmiddelen op deze bank gebruiken.
X - Alleen vacuĆ¼m.

4. U mag nooit afwijken van de aanbevolen reinigingsmethoden op de tags:

Water lijkt misschien onschadelijk, maar als je het gebruikt om een ​​bank te reinigen die specifiek om een ​​op oplosmiddel gebaseerde reiniger en niets anders vraagt, zul je een onaangename verrassing tegemoet gaan. Geloof het of niet, het water laat eigenlijk een vlek achter op je bank. Loop niet het risico uw meubels te verpesten. Blijf bij de tags. Ze weten wat het beste is voor je bank.

Een stoffen bank reinigen als deze bevlekt is

Als uw banklabel is gemarkeerd met een "X", mag u deze alleen met een hulpstuk stofzuigen. En, zoals u nu weet, vereisen banken die zijn gemarkeerd met "S" reinigingsmiddelen op oplosmiddelbasis die duidelijk moeten worden gelabeld met de aanwijzingen die u nodig hebt voor die specifieke producten. De onderstaande reinigingsinstructies mogen alleen worden gebruikt voor banken met tags gemarkeerd met "W" of "WS".

Je hebt de volgende items en ingrediƫnten nodig:

Een stofzuiger met een bekledingsopzetstuk
Ten minste drie lichtgekleurde microvezeldoeken die niet op uw bank bloeden
Een emmer
Gedistilleerd water (De mineralen in kraanwater kunnen resten achterlaten. Een snelle zoekopdracht op internet zou voldoende doe-het-zelf-instructies moeten opleveren voor het destilleren van water, of je kunt een goedkope kan vinden in bijna elke supermarkt.)
Vloeibare afwasmiddel
Gedistilleerde witte azijn
Opmerking: test zelfgemaakte oplossingen altijd op een klein, onopvallend gedeelte van het materiaal voordat u begint met reinigen.

Stofzuig je bank zodat je tijdens het reinigen niet in vuil of puin wrijft.
Meng in de emmer ongeveer 2 kopjes gedestilleerd water met 1 eetlepel afwasmiddel en 1 eetlepel azijn.
Bevochtig een microvezeldoek met uw reinigingsoplossing.
Dep de vlekken voorzichtig weg met de doek. Niet wrijven of schrobben. Dit kan de vezels beschadigen.
Bevochtig een nieuwe microvezeldoek met gedestilleerd water (deze keer geen afwasmiddel of azijn) en dep het aangetaste gebied om resterende zeep te verwijderen.
Dep het gebied nog een keer met een droge microvezeldoek.
Richt een ventilator op het gebied om ervoor te zorgen dat het volledig droogt.

Bankstel stomen

Als u een bank hebt die is gemarkeerd met "W" of "WS", kunt u mogelijk een stoomreiniger voor stoffering gebruiken. Raadpleeg voordat u enthousiast wordt de instructies van de fabrikant voor de stoomboot om te zien of het OK is om het op uw bankstof te gebruiken. Hoewel banken met “W” en “WS” bestand zijn tegen water, kunnen ze niet altijd de hitte opnemen.

Bovendien wil je een spot-test doen op een klein afgelegen deel van de bank om te controleren of stomen geen permanente schade veroorzaakt.

Als het gaat om uitzoeken hoe je een bank stoomreinigt, volg je echt alleen de instructies van de fabrikant die bij de stofferingsteamer zijn geleverd. Ze moeten u vertellen welke instellingen u moet gebruiken. Er zijn een paar trucs die uw schoonmaak echter succesvoller kunnen maken:

Stofzuig je bank voordat je begint met stoomreinigen. Nadat je hebt gestoomd en de bank volledig is opgedroogd, stofzuig je hem opnieuw.
Kies een mooie dag om je bank met stoom schoon te maken, zodat je de ramen kunt openen en de kamer kunt luchten.
Sommige stoomreinigers gebruiken microvezeldoeken om vuil te verwijderen. Je wilt deze veranderen terwijl je stoomt, zodat je al het vuil op kunt zuigen.
Richt na het stomen een ventilator op je bank om hem volledig te laten drogen.
Wacht tot het water in de stomer afkoelt voordat je het eruit gooit.

Nu weet je hoe je een stoffen bank kunt reinigen!

Wil jij liever je bankstel laten schoonmaken

Dan kunt u terecht bij Meubels reinigen aan huis

Contact

Reacties